Gyakorlati képzés a Tanszéken

A Tanszék által végzett gyakorlati oktatási tevékenység a Kar Kísérleti Üzeme és Tangazdaságában, valamint a Budai Arborétumban található Biokertben valósul meg.

Kísérleti Üzem és Tangazdaság - Soroksár

Az ökológiai gazdálkodási ágazat területe összesen 17 ha, ebből 14,8 ha a Biokontroll Hungária Kht. által ellenőrzött öko-terület (szántó és vele párhuzamosan kisparcellás kísérletek). Oktatási, kutatási tevékenységek helyszíne (szakdolgozattémák, PhD munkák, pályázatok).

Ágazatvezető: Ferschl Barbara

Képek a sorkosári öko-területről

Biokert a Budai Arborétumban

A Biokert története

A biokert 1999 tavaszán jött létre a „Budapest Bank Budapestért” Alapítvány 2000-ben elnyert pályázatának keretéből („Biokert létesítése” címmel). Kialakítására tanszékünk oktatóinak és hallgatóinak segítségével a több mint 110 éves Budai Arborétum területén került sor. Alapterülete mintegy 360 m2. 2005-ben a Budapesti Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Ügyosztályán elnyert Környezetvédelmi Alap pályázatának segítségével – melynek címe: „Városi közösségi kert létrehozása az ökológiai gazdálkodás szemléletével” – tovább fejlesztettük a kert fenntartásának technikai hátterét. 2011-ben "A Budai Arborétum speciális élőhelyeinek fejlesztése és rekonstrukciója
Közép-Magyarországi Operatív Program" Pályázati projektnek köszönhetően kertünk új kerítéssel és tipegővel bővült és minden érdeklődő számára az Arborétum nyitvatartási idejében látogathatóvá vált.

A Biokertről bővebben!

magyar